Töltés
9700 Szombathely, Deák Ferenc utca 76/D.
Hétfő-Péntek 08:00 - 18:00
9700 Szombathely, Deák Ferenc utca 76/D.
Hétfő-Péntek 08:00 - 18:00
Shopping Cart
  • No products in the cart.
  •  
    Hőszivattyúk telepítése!
    Felmérésen át a kivitelezésig A-tól Z-ig!

    Energiatakarékos és környezetbarát megoldás!

    Berendezés hatásfoka messze meghaladja a hagyományos szilárd és gáz üzemelésű kazánok hatásfokát

    Mi is a hőszivattyú?

    A hőszivattyú egy olyan berendezés, amely a levegőben vagy a földben található környezeti hőből használati és/vagy fűtési célra melegvizet produkál. Működési elve, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt von el és azt a magasabb hőmérsékletű helyre szállítja.

    Levegős (levegő-víz) hőszivattyú

    Hőszivattyúnak a környezeti levegő biztosítja az energia forrását és ebből melegítünk vizet.

    Előnye bárhol telepíthető és bármikor felhasználható. Egyszerű és olcsó a telepítése, olcsóbb a beruházási összeg, mint bármely más hőszivattyú típusnál. Nem igényel jelentőselőkészületeket, kicsi a helyigénye, egyszerűen illeszthető már meglévő fűtési rendszerekhez.
    Hátránya a külső levegő hőmérsékletétől való függés, ami nem állandó. Minél alacsonyabb a külső levegő hőmérséklete, annál kevesebb hőenergia hasznosítható belőle. Azonos belső levegő hőmérséklet eléréséhez a hőmérséklet függvényében többletenergia, többlet elektromos áram igénybevétele szükséges.

    Talajszondás (földszondás) hőszivattyú

    A föld- vagy talajszondás geotermikus hőszivattyú szonda csöveit 60-100 méteres lyukakba helyezik. A szonda furatokat minimum 6 méterre helyezik el egymástól, melyek a legmagasabb ponton egy osztó-gyűjtő szerelvényhez (energiakulcshoz) kapcsolódnak.
    A több méterre lefúrt szondákon keresztül nyáron lehűl a hőenergia a földben, amit télen felmelegített hő kerül hasznosításra. A csövekbe fagyálló folyadék kering. Működése folyamatos, megbízható.
    A rendszer előnye a viszonylag kis helyigény, a folyamatos működés valamint az állandó COP érték, amely nagyon magas (4-5 jósági fok) Hátránya azonban a magas beruházási költség.

    Valamelyik szolgáltatásunk felkeltette az érdeklődését?

    Szeretne bővebb információt megtudni róluk?
    Kérdése van? Foglaljon időpontot, vagy keressen minket központi telefonszámunkon és hamarosan keresni fogjuk!